راکت بازرسی بدنی یا فلزیاب چیست؟

راکت بازرسی بدنی یا فلزیاب چیست؟

معمولا به منظور تشخیص و متوجه شدن از وجود فلزات و وسایل فلزی نهقته و پنهان شده در زیر خاک، لباس و ... از راکت بازرسی یا فلزیاب استفاده می شود. از این وسیله معمولا در مراکزی ورود برخی وسایل به آن ها ممنوع است استفاده می شود. حال اگر از فلزیاب یا راکت بازرسی برای تفتیش و جست و جو افراد هنگام ورود به مراکزی چون ادارات امنیتی، فرودگاه ها و ... استفاده شود، نام این وسیله راکت بازرسی بدنی می شود. از جمله کاربرد های راکت بازرسی بدنی می توان به تفتیش کودکان و نوجوانان در مدارسی که همراه داشتن تلفن همراه ممنوع است، از طریق این وسیله اشاره نمود.

چگونگی کارکرد فلزیاب یا راکت بازرسی دستی

راکت بازرسی بدنی

دستگاه های فلزیاب جریان میدان مغناطیسی را در محدوده شناسایی خودشان ایجان می کنند و هنگامی که یک فلز یا وسیله ی فلزی در محدوده فرکانسیشان قرار می گیرد، آن را شناسایی می نمایند و نسبت به وجود آن واکنش هایی نشان می دهند که رایج ترین آن تولید صدا می باشد. هر چه میدان فرکانسی که برای فلزیاب تعریف شده است، بیشتر باشد؛ دستگاه فلزات بیشتری را با دقت بالاتری کشف خواهد کرد. البته که نوع فلزات نیز بر این موضوع تاثیر گذار است.

انواع فلزیاب

راکت بازرسی بدنی نیز چون سایر اشیا با توجه به کاربرد هایی که دارد، شامل انواع مختلفی می باشد که در زیر به معرفی انواع مختلف این وسیله می پردازیم:

  1. فلزیاب صنعتی
  2. فلزیاب فرکانسی
  3. فلزیاب های کوچک

در ادامه با کاربردها، مشخصات و ویژگی های هر کدام از این موارد آشنا می شویم.

فلزیاب صنعتی

همان طور که از نام این وسیله مشخص است، از فلزیاب صنعتی در کارخانه ها، کارگاه ها، صنایع هوایی، صنایع نظامی و فروشگاه ها و مراکزی که امکان خروج فلزات و لوازم فلزی ریز با وزن کمتر از 100 گرم وجود دارد، استفاده می شود.

فلزیاب فرکانسی

از این نوع فلزیاب معمولا برای شناسایی و یافتن فلز های با فرکانس پایین استفاده می شود، چرا که این وسیله به شدت قوی است و قدرت بالایی در تشخیص فلزاتی چون طلا و ... دارد. در زمین هایی که امکانات بالایی برای تشخیص فلزات وجود ندارد نیز، استفاده از فلزیاب فرکانسی بسیار کارآمد است. البته که کار کردن با این نوع فلزیاب کار ساده ای نیست و نیاز به دانش و تجربه ی بالایی دارد تا بتوان فرکانس مورد نظر فلزات پنهان شده، تشخیص داده شود. به طور معمول از فلزیاب فرکانسی برای تشخیص و یافتن فلزاتی چون طلا، برنز، برنج، آلومینیوم، کروم، قلع و ... استفاده می شود.

فلزیاب های کوچک

دسته ی دیگری از فلزیاب ها که بسیار کوچک هستند و در دست نیز جا می شوند، فلزیاب کوچک نام دارند که  قدرتشان در حد تشخیص از فاصله ی چند سانتی متری از منطقه فلز یا وسیله فلزی مورد نظر است. به این معنا که این دستگاه نهایتا توانایی تشخیص فلزی به اندازه یک گوشی موبایل و از فاصله 3 الی 5 سانتی متری را دارد. مزیت این دسته از فلزیاب ها به اندازه ی کوچکشان و وزن کمشان است که به راحتی در دست جای می گیرند و قابل حمل هستند. فلزیاب های کوچک با هدف کشف فلزات در اشیا، بدن، لباس، سطح کالا و ... طراحی شده اند. حساسیت این نوع فلزیاب ها بسیار پایین است و به همین دلیل توانایی تشخیص فلزات خیلی کوچک را ندارد و فقط فلزات یا وسایل فلزی با سطح مقطع بزرگ را تشخیص می دهند. بارزترین نمونه فلزیاب کوچک راکت بازرسی بدنی است که در مراکز خرید، رستوران ها، شرکت ها، ادارات و ... کاربرد دارد.

راکت بازرسی بدنی یا اسکنر دستی

یکی از راه های تفتیش و جست و جوی لباس افراد و بدنشان هنگام ورود به مکان های خاص، استفاده از راکت بازرسی بدنی یا اسکنر دستی است که البته استفاده از این ابزار نیز محدودیت هایی دارد که برای بر طرف شدن این محدودیت ها از گیت های بازرسی که البته قیمت بالاتری دارند، استفاده می شود. پس می توان این گونه بیان کرد که قیمت مناسب راکت بازرسی بدنی مزیتش نسبت به گیت های بازرسی است.

مزیت های استفاده از راکت بازرسی بدنی

  1. همان طور که در بالا هم مشاهده شد، اولین مزیت راکت بازرسی بدنی قیمت مناسبشان نسبت به گیت های بازرسی است.
  2. مزیت بعدی راکت بازرسی بدنی این است که این وسیله توانایی تشخیص دقیق محل پنهان شدن وسیله هایی که حملشان غیر مجاز است را دارد، در حالی که گیت های بازرسی فقط تشخیص می دهند که وسیله ای که حمل آن ممنوع است در بدن شخص وجود دارد ولی مکان دقیق آن را نمی تواند مشخص کند.
  3. ساده ترین روش، قیمت مناسب، ضریب خطای پایین قابلیت حمل آسان و ... از دیگر مزیت های استفاده از راکت بازرسی بدنی است. هر چند به این نکته نیز باید توجه نمود که بازرسی دستی با تمام محدودیت هایی که دارد، روش ارزان تر و البته با دقت پایین تری نسبت به بازرسی با استفاده از راکت بازرسی بدنی است.

مهم ترین ویژگی های راکت بازرسی بدنی

  1. کوچک و قابل حمل
  2. مورد استفاده برای تفتیش افراد با توجه به محدودیت های موجود در مکان های محتلف هنگام ورود و خروج
  3. شارژ راحت راکت بازرسی بدنی با استفاده از باتری
  4. حساسیت و دقت بسیار بالا در تشخیص 

در چه مکان هایی از راکت بازرسی بدنی استفاده می شود؟

معمولا از راکت بازرسی بدنی در مکان های مختلفی چون ورودی و خروجی دانشگاه ها، ترمینال و اتوبوس رانی، سازمان ها، فرودگاه ها، مجالس، مدارس،دفاتر سران کشوری، اماکن نظامی و دولتی، اماکن ورزشی مانند استادیوم ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع راکت بازرسی بدنی

راکت بازرسی بدنی نیز مانند تمام وسایل و ابزار های مختلف دارای انواع متفاوتی می باشد. انواع راکت بازرسی بدنی در قیمت، کاربرد، ویژگی ها، نحوه ی شارژ، نحوه ی عملکرد، میزان نگه داری شارژ، وزن و ... با هم متفاوت هستند که مسلما همین عوامل و ویژگی ها قیمت انواع راکت بازرسی بدنی را مشخص می نمایند. که ما در ادامه راجع به این موضوع صحبت می کنیم.
همان طور که بار ها نیز شنیده اید، کیفیت را نباید کمیت کرد؛ همین موضوع در رابطه با خرید انواع راکت بازرسی بدنی نیز وجود دارد، بدیهی است که با پرداخت مبلغ بالاتر محصول با کیفیت تر و کارآمد تر، با مزیت های بیشتری را که اتفاقا طول عمر بالاتری نیز دارد تهیه می کنیم. 
از انواع مدل های مختلف راکت بازرسی بدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. راکت super scanner 1205
این نوع راکت بازرسی بدنی قابلیت تنظیم میزان حساسیت دستگاه، شارژ باتری، آداپتور، باتری قابل شارژ و .... دارد.
2. راکت بازرسی بدنی مدل MD-3003B1
این نوع راکت بازرسی بدنی نیز مجهز به باتری شارژی و آداپتور است.
3. راکت بازرسی فلزیاب ZK-D100S
این نوع از راکت بازرسی دستی معمولا برای شناسایی و تشخیص تخصصی فلزات مختلف به کار می آید.
4. راکت بازرسی فلزیاب ZK-D180
این نوع از راکت های بازرسی بدنی قابلیت تشخیص فلزات آهنی و غیر اهنی را دارد. همچنین کارآمد و با طراحی زیبا است و حساسیت و دقت فوق العاده ای دارد. از دیگر مزیت های این نوع راکت بازرسی بدنی می توان به حساسیت قابل تنظیم، استفاده آسان، مصرف کم باتری، لامپ هشدار جهت نمایش میزان شارژ باتری، قابلیت حمل آسان، امکان شارژ باتری در داخل راکت بازرسی توسط شارژر، قابلیت استفاده در فرودگاه ها، استادیوم ها و مدارس، قابلیت استفاده در ساختمان های عمومی و خصوصی، موبایل یاب و ... است. این وسیله مجهز به آداپتور و باتری شارژی نیز می باشد.
5. راکت بازرسی فلزیاب ZK-D300
از مزیت های این نوع راکت بازرسی بدنی می توان به دوام و استحکام بالا، طراحی کاملا دیجیتال، عمر مفید بسیار بالا، قابل استفاده در محیط داخل و بیرون، بسیار قدرتمند و توانمند در تشخیص کوچک ترین ذرات فلز، قابلیت شارژ مستقیم، قابلیت تغییر شدت صدا و نور و افزایش حجم فلز، وزن سبک و قابلیت حمل آسان و ... اشاره کرد.
6. راکت بازرسی قوی PG150
مزیت این نوع راکت بازرسی بدنی نسبت به مدت های قبل در قابلیت تشخیص فلز تا 0.3 گرم است که این میزان از حساسیت برای برخی از مکان ها بسیار الزامی است.
7. فلزیاب دستی PG160e
این نوع از راکت بازرسی بدنی نیز علاوه بر تمام ویژگی های مدل های قبلی که معرفی شد؛ دارای این قابلیت است که توانایی پیشرفته تشخیص و انواع آلارم های مختلف را هنگام تشخیص دارد. این محصول همچنین به طوری طراحی شده است که اطمینان حاصل می کند که دست اپراتور در منطقه تشخیص حساس دخالت نمی کند.
8. ...

گالری تصاویر مرتبط