بشکه ایمنی جاده‌ای

بشکه ایمنی جاده‌ای

اگر در یکی از اتوبان های شهری و یا جاده های برون شهری رانندگی کرده باشید، بدون شک بشکه های پلاستیکی زرد رنگی را در کنار جاده و یا در نزدیکی خروجی بزرگراه ها و همچنین چهارراه ها دیده اید. این بشکه های پلاستیکی موانعی هستند که حریم جاده ها و خیابان ها را مشخص کرده و همچنین در هدایت و تعدیل جریان ترافیک نقش کلیدی را ایفا می کنند. بشکه ایمنی جاده ای در واقع گروهی از تجهیزات ترافیکی است که این روزها در بسیاری از کشورهای جهان کاربرد دارد. محبوبیت این سری از تجهیزات ترافیکی ناشی از پارامترهای ساختاری متنوعی است که در این مقاله به تفصیل به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

بشکه ایمنی جاده ای چیست؟

بشکه های ایمنی جاده ای معمولا از جنس پلی اتیلن یا پی وی سی هستند. به خاطر استفاده از این مواد در ساخت بشکه ها، این سری از تجهیزات انعطاف پذیر و سبک هستند. از سویی دیگر، وجود مواد پلیمری در ساختار این بشکه ها، آن ها را در برابر ضربات سنگین مقاوم می سازد. بشکه ایمنی جاده ای به گونه ای طراحی شده است تا در صورت برخورد ماشین (معمولا با سرعت های زیاد) بتواند ضمن گرفتن ضربه و متوقف کردن وسیله نقلیه، حداقل آسیب ممکن را به بدنه آن وارد کند. این امر مهم ترین مزیت استفاده از این تجهیزات ترافیکی در مقایسه با موانع سیمانی است. البته شایان ذکر است که بشکه هایی که از جنس پی وی سی هستند به خاطر پیچیدگی روش های ساخت و تولیدشان، قیمت بالاتری نیز دارند. بشکه ایمنی جاده ای می تواند شکل های مختلفی داشته باشد اما معمولا به دو دسته استوانه ای و مخروطی تقسیم بندی می شود. بشکه های مخروطی از روی هم قرار گرفتن دو استوانه با قطر های مختلف شکل می گیرد و امروزه در اکثر شهرهای دنیا استفاده می شود. ارتفاع این دسته از تجهیزات ترافیکی نیز معمولا بین 85 تا 105 سانتی متر است.
یکی دیگر از مهم ترین ویژگی های ساختاری بشکه ایمنی جاده ای، وزن محصول است. بدنه اصلی بشکه (زمانی که خالی است) چیزی در حدود 7 الی 10 کیلوگرم وزن دارد. البته این وزن با توجه به جنس بشکه و همچنین شکل هندسی آن می تواند متغیر باشد. به عنوان مثال، وزن بشکه های استوانه ای از وزن بشکه های مخروطی کمتر است. سبک بودن بشکه ها، جابجایی آن ها را ساده تر می کند. پس از پر کردن بشکه ها با آب یا شن، وزن بشکه ها افزایش پیدا می کند و آن ها می توانند مانند یک مانع مطلوب در خیابان ها و جاده ها عمل کنند.
بشکه ایمنی جاده ای به منظور محدود کردن فضای جاده ها، خیابان ها و همچنین هدایت ترافیک استفاده می شوند. بنابراین باید در تاریکی شب نیز به خوبی قابل تشخیص باشند. از این رو، معمولا بدنه این بشکه ها زرد رنگ است و در طراحی بدنه خارجی بشکه ها از نماد های شب رنگ نیز استفاده می شود. بدین ترتیب، حتی در تاریکی شب و جاده های کم نور نیز رانندگان می توانند متوجه حضور مانع شده و واکنش مناسب را نشان دهند.

بشکه ایمنی جاده ای به عنوان یک علامت هشدار دهنده

از بشکه ایمنی جاده ای معمولا در ورودی یا خروجی بزرگراه ها و همچنین حریم جاده ها استفاده می شود. بنابراین، بشکه ایمنی جاده ای را می توان یک عامل هشدار دهنده دانست. به عنوان مثال، یک اتوبان را تصور کنید که در نزدیکی خروجی آن، از هیچ علامت هشدار دهنده ای استفاده نشده است. رانندگان با نزدیک شدن به خروجی و خواندن تابلوی مربوطه، ناگهان متوجه می شوند که باید تغییر مسیر دهند. از سویی دیگر، رانندگانی که تمایلی به تغییر مسیر و خارج شدن از محور اتوبان را ندارند، متوجه می شوند که باید هرچه سریع تر لاین خود را تغییر دهند. بدیهی است که در چنین شرایطی، رفتار رانندگان پرخطر خواهد بود و بسیاری از رانندگان، به ویژه در سرعت های بالا، زمان کافی برای تصمیم گیری صحیح را نخواهند داشت. تصادفات و ترافیک محصول غیر قابل اجتناب چنین موقعیتی است.
با قرار دادن بشکه ایمنی جاده ای در نزدیکی خروجی و طولانی تر کردن لاین آن، رانندگان از فاصله های دورتر متوجه وجود مانع خواهند و در نتیجه زمان کافی برای تصمیم گیری و اقدام را خواهند داشت. از سویی دیگر، در صورت ناشی بودن رانندگان و از دست دادن کنترل وسیله، ماشین با مانعی پلاستیکی و منعطف برخورد خواهد کرد. بشکه ایمنی جاده ای به گونه ای طراحی شده است که موج ضربه را بگیرد و کمترین آسیب را به راننده و وسیله نقلیه وارد کند. شایان ذکر است که هزینه آسیب های وارد شده به تجهیزات شهری، در صورت تصادف با بشکه ایمنی جاده ای بسیار کمتر از گاردریل و موارد مشابه خواهد بود. استفاده از نوارهای زرد و مشکی شب نما در بدنه بشکه ها، رنگ زرد که در سطح بین المللی به عنوان علامت هشدار شناخته می شود و همچنین جانمایی صحیح بشکه ها می تواند امنیت محورهای درون شهری و برون شهری را حتی در شب ها و همچنین آب و هوای غیر ایده ال، افزایش دهد.

بشکه ایمنی جاده ای چه کاربرد های دیگری دارد؟

علاوه بر مشخص کردن محدوده جاده های درون شهری و برون شهری و همچنین هدایت ترافیک، از بشکه ایمنی جاده ای می توان در موارد زیر نیز استفاده کرد:

  • ایجاد مانع در پروژه های عمرانی: در مقابل برج های در حال ساخت، در نزدیکی محل کار کارگران عمرانی شهرداری در داخل اتوبان ها، پارک ها و معابر می توان از بشکه های ایمنی استفاده کرد. وجود این بشکه ها علاوه بر نشان دادن علامت خطر، از توقف خودرو ها و ایجاد مانع جلوگیری می کند. حریم برج های در حال ساخت در شهرهای بزرگ معمولا با استفاده از این بشکه ها علامت گذاری می شود تا خودروها فضای کافی برای پارک در آن محل را نداشته باشند. این کار از سقوط مصالح و خطرات مرتبط با آن، جلوگیری می کند.
  • ایجاد موانع برای پارک خودروها در پارکینگ ها و مجتمع های تجاری:  با توجه به افزایش سرسام آور تعداد ماشین ها در شهرهای بزرگی همچون تهران، پیدا کردن جای پارک به معضل بزرگی تبدیل شده است که گاها سبب ایجاد مشکلاتی برای عبور و مرور می شود. معمولا در حریم بیمارستان ها، ورودی یا خروجی پارکینگ های مجتمع های تجاری و برج های مسکونی از بشکه ایمنی جاده ای استفاده می شود. همچنین به منظور جلوگیری از پارک خودروها در ورودی ها و خروجی های مسیرهای امدادی از بشکه ایمنی جاده ای استفاده می شود.
  • ایمن سازی و جداسازی فضا: در فضاهای بزرگی همچون انبارها، فرودگاه ها و کارخانجات می توان از بشکه ایمنی جاده ای به منظور فضاسازی و یا ایجاد مسیر های امن استفاده کرد. انتخاب بشکه های ایمنی در چنین فضاهایی ایده آل است؛ چرا که معمولا بشکه ها سبک هستند و جابجایی آن ها بسیار آسان و راحت می باشد. با توجه به این پارامتر، ایجاد تغییرات در فضا، هزینه و چالش کمتری به همراه خواهد داشت. از سویی دیگر، در صورت برخورد با موانع، آسیب های به مراتب کمتری متوجه کالاها و بار خواهد شد و این خود به معنای جلوگیری از تحمیل خسارت های مالی سنگین به مجموعه می باشد.

 
شرکت فرا ترافیک تولید کننده و عرضه کننده بشکه ایمنی جاده ای

بشکه ایمنی جاده ای به عنوان یکی از تجهیزات ترافیکی پرکاربرد و رایج شناخته می شود که در بسیاری از کشورهای دنیا و در مقیاس های گسترده، مورد استفاده قرار می گیرد. درست مانند سایر تجهیزات ترافیکی، بشکه ایمنی جاده ای نیز باید از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار باشد. بشکه های ایمنی باید در برابر رطوبت، تابش مستقیم نور خورشید و همچنین اصطکاک و ضربه مقاوم باشند تا هزینه های اجرایی و نگهداری به شکل مطلوبی کاهش پیدا کند. شرکت فرا ترافیک یکی از تولید کنندگان و عرضه کنندگان تجهیزات ایمنی، ترافیکی و پارکینگ در ایران است که بشکه ایمنی جاده ای را با کیفیت بالا و همچنین قیمت مناسب عرضه می کند. فرا ترافیک به پشتوانه تخصص، دانش و همچنین تجربه خود در زمینه تولید و عرضه تجهیزات ترافیکی، توانسته است بیش از 2500 پروژه موفق را در سراسر ایران به ثبت برساند و بخش اعظم شهرت و اعتبار خود را مدیون ارائه محصولاتی با کیفیت و درجه یک است. بشکه ایمنی جاده ای تولید شده توسط این شرکت از مواد پلی اتیلن درجه یک ساخته شده اند و در برابر شرایط محیطی، تغییرات دمایی و همچنین ضربه مقاوم هستند. این بشکه ها در دو سایز 105 سانتی متری و 85 سانتی متری و به شکل های استوانه ای یا مخروطی به بازار عرضه می شوند.  معمولا اندازه های مختلف بشکه ها و همچنین تعداد آن ها، با توجه به شرایط محیطی پروژه اجرایی و همچنین اهداف ایمنی و ترافیکی انتخاب می شود. کارشناسان مجموعه فرا ترافیک آماده هستند تا در خصوص انتخاب بهترین و ایده آل ترین نوع و سایز بشکه ایمنی جاده ای به مشتریان و مراجعه کنندگان شرکت خدمات مشاوره ارائه کنند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره و یا ثبت سفارش تجهیزات ترافیکی از طریق شماره های تماس و یا ایمیل مندرج در وبسایت شرکت فرا ترافیک اقدام فرمایید.

چند لحظه صبر کنید

ویژگی ها

بشکه ایمنی جاده ای چیست؟ بشکه های ایمنی جاده ای معمولا از جنس پلی اتیلن یا پی وی سی هستند. به خاطر استفاده از این مواد در ساخت بشکه ها، این سری از تجهیزات انعطاف پذیر و سبک هستند. از سویی دیگر، وجود مواد پلیمری در ساختار این بشکه ها، آن ها را در برابر ضربات سنگین مقاوم می سازد.
بشکه ایمنی جاده ای چه کاربرد های دیگری دارد؟ علاوه بر مشخص کردن محدوده جاده های درون شهری و برون شهری و همچنین هدایت ترافیک، از بشکه ایمنی جاده ای می توان در مواردی که داخل سایت بیان شده استفاده کرد
امتیاز

گالری تصاویر

گالری تصاویر مرتبط